Een LPM vakantiekamp is op de eerste plaats vakantie !

Een mix tussen avontuur, sport en spel, fun en feest !

Wil je animator worden?

Ben je 16 jaar jong of word je 16 jaar in 2019?
Kan je je vrij maken tijdens de komende paasvakantie?
Dan kan je vanaf 01/10/2018 inschrijven voor een leuke opleiding georganiseerd door de vzw LPM Kids&Nature.

Tijdens de paasvakantie 2019 gaat er opnieuw een vorming van animator door te Durbuy. 

Om het attest 'animator in het jeugdwerk' te behalen dien je een vorming (50u) te volgen, een stage (50u) te doorlopen en een evaluatiemoment, onder de vorm van een reünie dag, bij te wonen.

De cursus (50u)

Onder deskundige leiding en in groep leer je organiseren, animeren, enthousiasmeren en samenwerken op een correcte manier. Ook veiligheid, respectvol handelen, kinderen en jongeren begeleiden en reflecteren komen aan bod. Al deze competenties zullen jullie zelf ondervinden en toepassen in verschillende situaties en (sportieve) activiteiten.

De stage (50u)

Na het succesvol beëindigen van de cursus doe je een stageperiode. Dit kan o.a. tijdens de vakantiekampen georganiseerd door de vzw LPM Kids & Nature in Durbuy. Een periode telt voor 50 uur stage.

Je moet je stage voor animator doen bij een erkend jeugdwerk bv. Scouts, Chiro, KSA of andere. Een overzicht van de verschillende stageplaatsen vind je op https://cjsm.be/kavo/internshipLocations

Tijdens de cursus worden alle formaliteiten voor je stage uitgelegd. Je hoeft hiervoor dus zeker niets op voorhand te plannen.

Evaluatiemoment (reüniedag)

De laatste fase in je vorming als animator is de evaluatiedag. Tijdens deze dag delen we al onze ervaringen, evalueren we de stageperiode en reflecteren we over jouw vorming. Deze reüniedagen worden meerdere malen per jaar georganiseerd. De eerste datum wordt vastgelegd tijdens de cursus en zal plaats vinden in de herfst van 2018. Eenmaal deze stappen doorlopen, ontvang je het officiële attest van 'animator in het jeugdwerk' uitgereikt door de Vlaamse Overheid.

Inschrijven

Je dient je eerst te registreren op www.mijnkadervorming.be. Na een succesvolle registratie, krijg je een kavo-id. Deze heb je nodig bij je inschrijving op onze website. Een handleiding van bovenstaande website vind je op: https://cjsm.be/sites/cjsm/files/handleiding_kavo-tool_deelnemer.pdf

Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je, afhankelijk van gemeente tot gemeente, een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. Je vraagt dit best na bij je gemeente.

Pasen Durbuy

 

De cursist regelt zijn eigen vervoer. 

Inschrijvingslink?


  • Waar? La Petite Merveille - Rue - Durbuy
  • Wanneer? Zondag 14/04/2019 (11.00 uur)  - Vrijdag 19/04/2019 (15.00 uur)
  • Extra informatie?
De cursist regelt zijn eigen vervoer. 
  • Inschrijvingslink?
  • Informatielink?
  • Verantwoordelijke ter plaatse? 

 

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? 

Contacteer dan onze kader vormingsverantwoordelijke Thomas De Smedt: thomasds@lpm.be

logo_new